Товариство Червоного Хреста Шевченківського району

Головна » 2015 » Лютий » 15 » допомога переселенцям
15:41
допомога переселенцям

Нові переселенці з Донбасу, де бойові дії так само тривають, їдуть до українського Дніпропетровська. З деякими з них довелося поспілкуватися. Всі вони виснажені та бажають тільки одного – МИРУ!

Лілія, парикмахер

- Я з Горлівки. Ще влітку, в кінці липня приїхала до Дніпропетровську, де зупинилася у родичів. Зареєструвалася як переселенець, дуже допомогли мені волонтери та Організація Червоного Хреста Бабушкінського району за місцем проживання. Потім у вересні повернулася на батьківщину, бо було значно тихіше з перестрілками. Працювала парикмахером. Але з 15 січня 2015 року почалася дуже сильна стрілянина, нестерпна, місто розбите, а підприємтва зупинили свою діяльність. Вимушена знов повернутися до родичів, за що їм дуже вдячна. Зараз отримала від Червоного Хреста одяг та постільні приналежності. Дякую.

Раїса Григоровна, пенсіонерка

- Я в кінці січня вирвалася з Дебальцевого. Дуже сильні бої там тривають і зараз. Загинув мій чоловік 84-річний Олексій Васильович на подвір’ї власної домівки. П’ять діб не могли його поховати через безперервні бої та наступ бойовиків на місто. Потім виїхала звідти до сина. Зареєструвалася як переселенець в Управлінні праці та соцзахисту.

Алла, безробітня

- Я з Донецької області, працювала в місті кореспондентом. Зараз редакція вимушено закрита. Виїхала до доньки-студентки у Дніпропетровськ у безпечне місце. Але душа розривається від болю за своє житло, місто, рідних та знайомих, які ще там залишилися, бо не мали змоги найти притулок. Жахіття на Донбасі, у багатьох зруйновані хати, люди тікають від градів та ураганів, бо життя – найдорожче над усе. Бажаю усім миру та скорішого повернення на рідну землю, а тим небайдужим, хто допоміг у складному становищі - величезне спасибі! Це волонтери Координаційного центру «Допомога Дніпра» та працівники громадської організації «Червоний Хрест України». Завдяки їм, пересенці з Донбасу отримали одяг, постільні приналежності, харчі, посуд.

Спецкор Аліна Сидоренко
 
 
Переглядів: 487 | Додав: Mango | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]