Товариство Червоного Хреста Шевченківського району

Головна » 2015 » Квітень » 2 » Що робити?
19:06
Що робити?

Допоможи собі сам!

 

     Опинившись в складних життєвих обставинах, переселенці з Донбасу вирушають до українських міст і сел. Деякі впадають у відчай, бо у чужому краю вони не мають роботи, житла, грошей та самих необхідних для проживання речей. Деякі поспішать до волонтерів Координаційного центру «Допомога Дніпра» та громадських організацій Товариства Червоного Хреста України за місцем проживання. Там вони отримують безкоштовні харчі та речі. Але ця підтримка нерегулярна, одноразова, а більш стосується пільгової категорії населення.

     За грошовою допомогою мешканці Донецької та Луганської областей звертаються до урядових структур Управління праці та соціального захисту населення, де реєструються як пересенці, та отримують щомісячну грошову допомогу протягом півроку: 884 гривні для пенсіонерів, інвалідів та дітей, та 442 гривні – для працездатних осіб, які при цьому, щоб повністю отримати ці кошти, повинні офіційно працевлаштуватися. Але головна допомога повинна прийти від вас самих.

     Не треба опускати руки та шукати винних, впадати до депресії та психічного розладу, а спробувати самостійно знайти вихід із ситуації, що склалася. Звернутися до Центру зайнятості за районом та пошукати роботу за фахом. Якщо ваші спроби будуть марні, не падати духом, а намагатися знайти будь-який тимчасовий підробіток заради грошей.

     Та пам’ятайте: "Порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих". І тоді у вашому житті все стане набагато краще. Бо сама зіткнулася з подібною проблемою. Зараз у мене все гаразд.

Аліна Сидоренко, собкор

Переглядів: 358 | Додав: Mango | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]