Товариство Червоного Хреста Шевченківського району

Головна » 2015 » Квітень » 27 » співпрця з благодійним фондом «Українська перспектива»
15:30
співпрця з благодійним фондом «Українська перспектива»

Товариство Червоного Хреста продовжуе співпрцювати з благодійним фондом «Українська перспектива» надаючи допомогу нужденим переселенцям із зони АТО

На минулому тижні до районних громадських організацій Товариства Червоного Хреста м.Дніпропетровська завітала представник Фонда Олександра Вілкула «Українська перспектива» Оксана Живага. Але не з порожніми руками, а з суттєвою гуманітарною допомогою – продовольчими наборами для тимчасово переміщених осіб з зони АТО, а саме – соціально незахищеної категорії. Щомісячна одноразова допомога переселенцям від Фонда дуже важлива, бо ті ж самі крупи, цукор, олія та тушонка сьогодні потрібні кожній родині, особливо тому, що продукти першої необхідності подорожчали.

Як відмітила Оксана Анатоліївна, Фонд працює у такому напрямку майже рік, а таку гуманітарку вони доставляють щомісяця по містам Дніпропетровської області та регіонам, які розташовані поряд з зоной АТО, згідно з заявками облдержадміністрацій. Щомісяця на кожний район Товариства Червоного Хреста України у м. Дніпропетровськ відправляється від 64 до 54 коробків з продуктами. Представник «Української перспективи» додала, що в рамках діяльності – допомога ліками військовим госпіталям, лікарні імені Мечникова та породіллі, оперованим соціально незахищеної категорії.

З червня 2014 року Фонд виявляє саме таких представників з зони АТО, котрим потрібна допомога. По даним статистики, на 26.04.2015 року до Дніпропетровської області прибуло 64 тисячі переселенців з Донецької та Луганської областей. З деякими з них, що навідалися за гуманітаркою до організації Товариства Червоного Хреста Бабушкінського району м. Дніпропетровськ, довелося поспілкуватися.

Оксана Йосифівна з Дебальцевого прибула до Дніпропетровська ще в грудні минулого року з 76-річною мамой та знайомими, коли там почалася активна фаза бойових дій. Житло їм надали майже незнайомі люди, переселенці сплачують тільки за комунальні послуги. «Я вдячна мешканцям міста, бо майже всі, з ким мені довелося спілкуватися, виявилися порядними та чуйними людьми, - розповіла жінка. – Особливо розчулила гостинність та ввічливе відношення працівників Червоного Хреста Бабушкінського району до нас, переселенців. Вони дзвонять, пропонують одяг, посуд, постільні приналежності та повідомляють про доставку гуманітарних наборів від Фонда». Оксані Йосифівні пощастило і з офіційним працевлаштуванням, бо її фірма теж переїхала сюди з Донецька. Жінка відмітила повну протилежність Червоному Хресту волонтерів Координаційного Центру «Допомога Дніпра» у грубому відношенні до себе.

Пенсіонерка Наталя Василівна з родиною прибула з Луганська та вже дев’ять місяців знаходиться у Дніпропетровську, а повертатися на батьківщину не поспішає. «Дочка працює за фахом бухгалтером, онуки вчаться у школі, відношення до нас дуже добре», - висловлює свою вдячність переселенка. Вона отримує матеріальну допомогу від України та боїться нестабільності у непризнаних республіках.

Розмова відбулася майже з кожним, їх життєві історії дуже індивідуальні та зворушливі. В цей скрутний час тимчасових переселенців не залишили наодинці зі своєю бідою, протягнувши руку допомоги всією великою українською родиною.

спецкор Аліна Сидоренко 

Переглядів: 444 | Додав: Mango | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]