Товариство Червоного Хреста Шевченківського району

Головна » 2014 » Грудень » 19 » з днем святого Миколая
13:27
з днем святого Миколая

Товариство Червоного Хреста

Бабушкінського району м.Дніпропетровська

з усією теплотою і щирістю

вітає Вас зі світлим святом зимової казки!

Бажаємо родинного тепла і здійснення дитячих мрій –

 з Днем святого Миколая Чудотворця!

І цього року ми не обійшли стороною це Велике свято і привітали всіх підопічних і нужденніх переселенців святковими подарунками. Сподіваємося наші невеличкі, але щирі, від чистого серця подарунки зігріють ваші серця. Нехай у ваших домівках панує мир і спокій, нехай вас оточують вірні друзі. Нехай Господь завжди оберігає вас. Менше вам проблем, а більше удачі у всьому!

 

  

День святого Миколая — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая укатоликів та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20-21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського календаря — 6 грудня.

В пам'ять про милосердя святого Миколая, в цей день відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

Традиції дня Святого Миколая

Про подарунки  Святого Миколая  складено безліч легенд. Одна з них пояснює походження традиційного носка для подарунків. Святий Миколай вирішив допомогти трьом сестрам, яких через бідність ніхто не хотів брати в дружини. Вночі напередодні Різдва він кинув їм через камінну трубу три мішечки із золотими монетами. Сестри в той вечір розвісили сушитися біля каміна свої випрані панчішки. У них то і догодили подарункові мішечки від Святого Миколая. Після допомоги трьом сестрам, Микола продовжував здійснювати підтримку для бідних городян, залишаючись непоміченим і дивуючи все місто. Він непомітно приносив у їхні будинки іграшки та теплі речі для дітей, ліки для хворих.

 Святий Миколай завжди приходить вночі. Діти, що бажають отримати подарунки біля дверей або під вікном ставлять начищений черевик, а поруч з ним кладуть морквину або жмут сіна, щоб ослик Святого Миколая не пройшов мимо. Якщо в будинку є камін, то біля нього обов'язково вішається найбільший носок.  За традицією у свято Святого Миколая діти отримують у подарунок солодощі, деякі дітлахи в передсвятковий вечір кладуть в черевик записочку, в якій пишуть, що їм хотілося отримати. На Україні, ж дітки шукають свої подарунки під подушкою.

У кого гаряче серце і бажання творити чудеса, є можливість допомогти діткам які найбільше хочуть і чекають дива, - у кожного в місті є школи інтернати, багатодітні сім'ї або бідні люди, куди можна приїхати і подарувати кілька годин радості і тепла, солодощі, одяг. Подаруйте дітям свято!



 

 

Переглядів: 534 | Додав: Mango | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]