Товариство Червоного Хреста Шевченківського району

Головна » 2013 » Червень » 13 » Обережно,спека!
15:48
Обережно,спека!


Рекомендації та поради,

як поводити себе в спеку,

від Товариства Червоного Хреста

Бабушкінського району

м. Дніпропетровська:

 

* Носіть одяг з натуральних тканин, що не перешкоджає дихати шкірі й не призводить до перегрівання організму.

* при спразі пийте теплу воду – вона набагато краще вгамує спрагу й не викличе проблем з горлом (20-4- мг рідини на 1 кг маси тіла), краще з лимоном, або зелений чай.

* намагайтеся як найменше перебувати під прямими сонячними променями. Якщо це неминуче, то захищайте голову капелюхами й парасольками.

* пам’ятайте, що з 12:00 до 16:00 сонце найбільш активне. У цей час бажано захищати всі ділянки тіла від дії сонячних променів. Використовуйте закритий одяг і сонцезахисні креми.

* не вживайте алкоголь – у спеку його дія значно підсилюється, до того ж організм стає більш чутливим до високої температури.

* не купуйте продукти з рук – при високій температурі бактерії розмножуються дуже швидко, що може призвести до важких отруєнь при неправильному зберіганні продуктів.

* не використовуйте декоративну косметику взагалі або зведіть її використання до мінімуму: наша шкіра у спеку посилено дихає й потіє, тим самим знижуючи температуру нашого тіла. Закупорювання пор може призвести до перегріву організму.

* частіше приймайте водні процедури, що очистить пори й освіжить ваше тіло.

* випивайте на добу не менше 2-2,5 літрів води.

* не займайтесь активним спортом при температурі вище 25 градусів.

* намагайтеся зберігати емоційний спокій, тому що будь-яке перезбудження підсилює ризик виникнення теплового або сонячного удару.

 

Пункти надання першої медичної допомоги від Товариства Червоного Хреста знаходяться на ж/м Тополя-2 буд. 7а, ж/м Тополя-3 буд.49 к.19

Конт. тел. 765-15-38

 Чекаємо на Вас!

 

Волонтер Владислава Могила


Переглядів: 539 | Додав: Mango | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]