Товариство Червоного Хреста Шевченківського району

Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Стоп грипп!
21:20
Стоп грипп!
Товариство Червоного Хреста
дає поради 
як попередити захворювання вірусом А/H1N1:
 1. Два рази на день полощіть горло теплою солоною водою або слабким розчином перекису водню. Після інфікування носоглотки вірусу А/H1N1 потрібно 2-3 дні для подальшого поширення в організмі, після чого з'являються характерні симптоми захворювання. Звичайне полоскання дозволитьзапобігти подальшому проникненню вірусу. Певною мірою полоскання сольовим розчином робить на здорової людини такий же ефект, як препарат "Таміфлю" на хворого. Не варто недооцінювати цей простий, дешевий і в той же час досить результативний метод профілактики. 

2. Не рідше одного разу на день промивайте ніс теплою солоною водою або розчином перекису водню. Прочищайте носові проходи, часто висмаркуйтеся. Регулярно змочуйте внутрішню поверхню ніздрів ватним тампоном, змоченим в солоному розчині. Цей метод досить ефективний для зниження чисельності вірусної популяції. 

3. Пийте якомога більше рідини в теплому вигляді (особливо гарна вода з лимоном). Це настільки ж ефективно, як і полоскання горла: вода змиває віруси з глотки в шлунок - у середу, в якій вони не зможуть вижити і розмножитися. 

4. Підвищуйте природний імунітет, вживайте якомога більше продуктів, багатих на вітамін С. Якщо ви приймаєте вітамін С в таблетках, переконайтеся, що до складу препарату входить цинк, необхідний для засвоєння цього вітаміну. 

5. Заведіть собі правило: "Руки геть від лиця!". Ні в якому разі не піддавайтеся спокусі торкнутися його руками. 

6. Якомога частіше мийте руки з милом.


7. Якщо ви виявили в себе перші симптоми грипу або застуди - негайно зверніться до лікарів. Не займайтеся самолікуванням.


8. Щоб не заразити інших вдягніть марлеву пов'язку.


Товариство Червоного Хреста

проводить збір коштів на допомогу хворим від грипу та на придбання медпрепаратів.

наш розрахунковий рахунок 26008139920001 
ЗАО Приватбанк м.Дніпропетровськ, 
МФО 305299, код 26004099 
Товариство Червоного Хреста Бабушкінського району

Міцного Вам здоров'я!



Переглядів: 843 | Додав: Mango | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]